Cursussen-aanbod

Nederlandse Gebarentaal-cursussen en TPRS-NGT cursus

Om een andere taal te gaan leren moet je wel specifieke cursussen gaan volgen.

Bij de verschillende gebarentaal cursussen kun je de Nederlandse Gebarentaal (afgekort NGT) leuk en fijn leren. Zo gebruik je de gebarentaal waarvoor het bedoeld is: om te communiceren.

De verschillende programma’s van de NGT cursussen kunnen bijvoorbeeld naar uw wens aangepast worden, zoals bijvoorbeeld in uw of een bepaalde situatie. De cursussen kunnen overal gegeven worden, bijv. in uw bedrijf waar een of meerdere dove medewerkers bij u werken of bij u thuis waarvan een of meerdere gezinsleden of vrienden doof zijn of in uw club waarvan er een of meer leden doof zijn. Er zijn 3 verschillende programma’s: een korte en snelle programma van 3 lessen of een ander programma van 6 of 9 lessen. De gebaren en vingerspelling worden aangeboden, ook leer je de zinstructuren in de gebarentaal op de juiste en goede manier te gebruiken.

Bij de TPRS-NGT cursussen kun je snel, makkelijker en veel leuker leren. De TPRS-cursussen bestaan uit 3 niveau’s. Elk niveau bestaat uit een aantal lessen, verdeeld in 3 hoofdstukken, die ieder weer uit een aantal lessen omvatten. De thema's hebben allen te maken met het dagelijks leven in de dovenwereld en de dovengemeenschap. Elke les is opgebouwd uit een aantal onderdelen die iedere keer weer terugkomen. Dit geeft de cursus een duidelijke structuur en herkenbaarheid. Bij elke les krijg je huiswerkopdracht. De introductiecursus (niveau 1) waarbij deze online leeromgeving en het werkboek gebruikt worden geeft de cursist een stevige basis als voorbereiding op Het hele verhaal in Gebarentaal.Op deze online leeromgeving worden verhalen over de Dovencultuur in gebarentaal verteld. Ook de woordenschat, vingerspelling en zinsstructuren worden in gebarentaal aangeboden. In het bijbehorende werkboek van niveau 1, 2 en 3 staan naast opdrachten ook de glossen van de verhalen op de online leeromgeving. Na elk niveau mogen de cursisten een eindtoets volgen, maar dat is niet verplicht. Voor diegenen die alleen een niveau hebben gevolgd, krijgen ze het deelname-bewijs of na het behalen van de toets een certificaat met een cijferlijst. Na het behalen van deze eindtoets wordt de resultaten gebaseerd op een (erkende) niveau. Elke les duurt 2 uur. Na niveau 1 kun je verder gaan naar niveau 2 en daarna niveau 3.

Vragen over een NGT cursus? Klik hier om naar pagina ‘Contact' te gaan.

Aanmelden? Klik hier om naar pagina 'Aanmelden' te gaan.